Ελεύθερος...


Ελεύθερος από τι; Τι τον νοιάζει τον Ζαρατούστρα!
Μα το μάτι σου πρέπει φωτεινό να μου αναγγείλει:
Ελεύθερος προς τι;
Φ. Νίτσε.


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Κακός σχεδιασμός, έλλειψη πολιτικής βούλησης, αβουλία, υστεροβουλία, ύποπτες προτεραιότητες και διασυνδέσεις να ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που για μια ακόμη φορά βάλτωσε ο Ε65.
Αν το σκεφθούμε λίγο, θα δούμε πως αυτή η σχεδόν θεσμοποιημένη υπονόμευση των αναπτυξιακών προοπτικών του νομού μας μπορεί να έχει μόνον ταπεινές πηγές, κίνητρα και ελατήρια.
Και όμως ευθύνονται όπως πάντα εκείνοι, οι μεν και οι δε, που επί δεκαετίες επιλέγουμε πιστά και με φανατισμό να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας.
Ή δεν μας πειράζει πια; Μήπως η παραβίαση των μεγαλόστομων υποσχέσεων η τόσο εύκολη αναίρεση των σαν βεβαιότητες υπεσχημένων έγινε πια τόσο κοινή, τόσο συνηθισμένη που δεν μας κάνει πια εντύπωση;
Μήπως πάψαμε να αντιδρούμε στο ότι μας κοροϊδεύουν στα ίσια και κατάμουτρα γιατί απλά το έχουμε συνηθίσει;
Αν αυτός ήταν ο σκοπός τους, να μας ανεβάσουν δηλαδή το επίπεδο μη αντιδράσεως, σχεδόν τον έχουν πετύχει.
Εμείς όμως; Αυτό θέλουμε; Επιθυμούμε να αποβάλλουμε το βαρύ φορτίο της ιδιότητας του πολίτη μετατρεπόμενοι σε καθ’  έξιν κορόιδα;
Εάν ναι, ας χαλαρώσουμε. Σχεδόν το πετύχαμε.
  •  Μας πήραν τα λεφτά με την κομπίνα του χρηματιστήριου.
  • Έκλεψαν τις οικονομίες μας από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Καταχράστηκαν την περιουσία του Δημοσίου, το μέλλον των παιδιών μας.
  • Θεσμοποίησαν την σαπίλα και τη διαφθορά στη δημόσια ζωή μας.
  • Διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, εξαθλίωσαν οικονομικά τη χώρα και μας χρέωσαν για γενιές στους χειρότερους τοκογλύφους της ανθρωπότητας.
  • Γέμισαν τον τόπο μας με ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες και για να μην μας πολυπειράζει τους μετέτρεψαν με συνοπτικές διαδικασίες και σε «Έλληνες».
Και τόσα ακόμη που και η απαρίθμησή τους καταντά κουραστική.
Μα εμείς επιμένουμε. Με την ψήφο μας, μια τον μια τον άλλο, τους επιβραβεύουμε και τους δίνουμε την δυνατότητα να συνεχίσουν. Για πόσο ακόμη; Πόση αντοχή νομίζουμε πως έχει αυτή η Ελλάδα;
Και τώρα, καταδικάζουν το νομό μας που μπορεί και δικαιούται να έχει ισότιμη μεταχείριση και σύγχρονη οδική πρόσβαση, στην συγκοινωνιακή απομόνωση. Τον καταδικάζουν να συνεχίσει να είναι ο παρίας της όποιας ανάπτυξης σχεδιάζουν για την Ελλάδα.
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Ανίκανοι ή υπηρέτες συμφερόντων, είναι πάντως εξοβελιστέοι και επικίνδυνοι.
Σε ένα μήνα περίπου έχει εκλογές. Στο χέρι μας είναι να παραμερίσουμε την απάτη και την τριτοκοσμική οπισθοδρόμηση και να ανοίξουμε ένα ελπιδοφόρο παράθυρο στο εθνικό μας αύριο.
Χωρίς υποσχέσεις και ταξίματα, χωρίς μεγαλοστομίες αλλά με όρεξη για δουλειά, ρεαλιστές, αποδεδειγμένα πραγματιστές, φιλολαϊκοί και αποτελεσματικοί, ασυμβίβαστα πατριώτες οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ είναι η φυσική επιλογή.
Εκτός και αν κουραστήκαμε να είμαστε πολίτες και προτιμούμε να είμαστε απλώς υπήκοοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου