Ελεύθερος...


Ελεύθερος από τι; Τι τον νοιάζει τον Ζαρατούστρα!
Μα το μάτι σου πρέπει φωτεινό να μου αναγγείλει:
Ελεύθερος προς τι;
Φ. Νίτσε.


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.)

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας καθαρά και ξάστερα χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις κούφιες μεγαλοστομίες και ασύστολα ταξίματα. Παρουσιάζουμε τους ανθρώπους και την προσπάθειά μας στην κρίση των συμπολιτών μας χωρίς ωραιοποίηση, με ρεαλισμό, πραγματισμό και απόλυτη ειλικρίνεια.
Βασικό χαρακτηριστικό μας είναι ότι λειτουργούμε βάσει προγράμματος που στηρίζεται σε συγκεκριμένες βασικές και απόλυτα απαράβατες αρχές.
Αυτές τις αρχές παρουσιάζουμε όπως άλλωστε οφείλουμε, ώστε να τεθούν υπό την κρίση σας αλλά και για να αποτελέσουν το μέτρο και γιατί όχι τον ψηλά τοποθετημένο πήχυ και για τις υπόλοιπες περιφερειακές και αυτοδιοικητικές προτάσεις.
Οι αρχές μας είναι:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ

Το διακύβευμα στις εκλογές για την περιφέρεια δεν είναι ούτε ένα ούτε απλό.
Με την χώρα να ζει την χειρότερη κρίση της μεταπολίτευσης, η διεύρυνση του ρόλου των περιφερειών και η ανάληψη απ’ αυτές πλέον στρατηγικού ρόλου στην αυτοδιαχείριση και την ανάπτυξή τους, αναδεικνύουν τις εκλογές αυτές σε σοβαρό ρυθμιστή του οικονομικού μας μέλλοντος και όχι μόνο.
Τα πρόσωπα πέρα από την προεκλογική τους ωραιοποίηση και την μεγαλόστομη ρητορεία τους εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές.
Έτσι υπάρχουν πολιτικές που αποδεδειγμένα και με αγαστή μεταξύ τους συνεργασία μας οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό, την εξαθλίωση, την ανεργία, το ατομικό και το συλλογικό αδιέξοδο. Πολιτικές που μεθοδικά, δεκαετίες τώρα ψυχρά και υπολογισμένα συρρίκνωσαν την αγροτική τάξη, εξαφάνισαν τη βιομηχανία, μαράζωσαν την οικονομία, διέχυσαν την διαφθορά υπονόμευσαν ένα – ένα όλα τα ερείσματα της οικονομίας της χώρας.