Ελεύθερος...


Ελεύθερος από τι; Τι τον νοιάζει τον Ζαρατούστρα!
Μα το μάτι σου πρέπει φωτεινό να μου αναγγείλει:
Ελεύθερος προς τι;
Φ. Νίτσε.


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ

Το διακύβευμα στις εκλογές για την περιφέρεια δεν είναι ούτε ένα ούτε απλό.
Με την χώρα να ζει την χειρότερη κρίση της μεταπολίτευσης, η διεύρυνση του ρόλου των περιφερειών και η ανάληψη απ’ αυτές πλέον στρατηγικού ρόλου στην αυτοδιαχείριση και την ανάπτυξή τους, αναδεικνύουν τις εκλογές αυτές σε σοβαρό ρυθμιστή του οικονομικού μας μέλλοντος και όχι μόνο.
Τα πρόσωπα πέρα από την προεκλογική τους ωραιοποίηση και την μεγαλόστομη ρητορεία τους εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές.
Έτσι υπάρχουν πολιτικές που αποδεδειγμένα και με αγαστή μεταξύ τους συνεργασία μας οδήγησαν στον οικονομικό μαρασμό, την εξαθλίωση, την ανεργία, το ατομικό και το συλλογικό αδιέξοδο. Πολιτικές που μεθοδικά, δεκαετίες τώρα ψυχρά και υπολογισμένα συρρίκνωσαν την αγροτική τάξη, εξαφάνισαν τη βιομηχανία, μαράζωσαν την οικονομία, διέχυσαν την διαφθορά υπονόμευσαν ένα – ένα όλα τα ερείσματα της οικονομίας της χώρας.
Υπάρχουν όμως και άλλες πολιτικές που θέλουν και μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση. Πολιτικές που πιστεύουν στον Έλληνα και τις δυνατότητές του και στοχεύουν στην πραγματική ανάπτυξη της πατρίδας μας και όχι στην μόνιμη εξάρτησή της από τους ξένους.
 Με τις εκλογές αυτές παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο που μας έριξε η δικτατορία του δικομματισμού.
Με την ψήφο μας να τιμωρήσουμε αυτούς που πνιγμένους στα χρέη της ανεπάρκειας και της διαφθοράς τους, μας έκαναν υποχείρια των ξένων για πάρα πολλά χρόνια. Να αρνηθούμε αυτούς που οι πολιτικές τους συνεχίζονται και σήμερα απαράλλαχτες για να διαιωνίσουν την εξαγορασμένη μας υποταγή.
Στις εκλογές αυτές να ψηφίσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ χωρίς κομματικές εμπλοκές, για τη Θεσσαλία της προόδου και της ανάπτυξης, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ευημερούσα και όχι άθυρμα των ισχυρών του κόσμου.
  • Για μια ανάπτυξη πραγματική και όχι με ανακύκλωση δανεισμών.
  • Για ανάπτυξη με στρατηγική σε βάθος χρόνου, βασισμένη στις πραγματικές δυνατότητες και τις ανάγκες μας και όχι σε άβουλη εκτέλεση των ευρωπαϊκών εντολών.
  • Για μια ανάπτυξη των διαφόρων περιοχών ισόρροπη, βασισμένη στα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά και γεωοικονομικά χαρακτηριστικά της κάθε μιας, ώστε η Θεσσαλία να γίνει μια αρμονική ενότητα ισότιμων, συνεργαζόμενων, με διαφορετικούς ρόλους μερών.
  • Για τη σύνδεση της αναπτυξιακής προοπτικής της Θεσσαλίας με τις άλλες περιφέρειες, στο γενικότερο πάντα μοτίβο της ισότιμης και αρμονικής συνεργασίας βάσει των γεωοικονομικών και γεωπολιτικών ιδιαιτεροτήτων.
  • Για υπαγωγή των έργων υποδομής στην γενικότερη αναπτυξιακή στρατηγική και όχι σε ρουσφετολογικούς, ψηφοθηρικούς ή άλλους παράγοντες.
  • Για ανάπτυξη ισόρροπη μεταξύ των οικονομικών μεγεθών, των ανθρωπίνων δυνατοτήτων και αναγκών και των περιβαλλοντικών ισορροπιών. Να επαναφέρουμε την χρυσή τομή στη χώρα που την ανακάλυψε!
Στις εκλογές αυτές δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.
Σαν ελεύθεροι άνθρωποι, απορρίπτουμε τα ρουσφέτια τους, αγνοούμε τα ταξίματά τους, αντέχουμε στις πιέσεις και τους εκβιασμούς τους, πολεμάμε τους καταναγκασμούς τους.
Υποστηρίζουμε τις επιλογές μας, αγωνιζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας και το αύριο των παιδιών μας και ψηφίζουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος αυτόν που πιστεύουμε πως θα μας βγάλει από το αδιέξοδο.
Αγωνιζόμαστε και ψηφίζουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι, σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου