Ελεύθερος...


Ελεύθερος από τι; Τι τον νοιάζει τον Ζαρατούστρα!
Μα το μάτι σου πρέπει φωτεινό να μου αναγγείλει:
Ελεύθερος προς τι;
Φ. Νίτσε.


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.)

Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας καθαρά και ξάστερα χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις κούφιες μεγαλοστομίες και ασύστολα ταξίματα. Παρουσιάζουμε τους ανθρώπους και την προσπάθειά μας στην κρίση των συμπολιτών μας χωρίς ωραιοποίηση, με ρεαλισμό, πραγματισμό και απόλυτη ειλικρίνεια.
Βασικό χαρακτηριστικό μας είναι ότι λειτουργούμε βάσει προγράμματος που στηρίζεται σε συγκεκριμένες βασικές και απόλυτα απαράβατες αρχές.
Αυτές τις αρχές παρουσιάζουμε όπως άλλωστε οφείλουμε, ώστε να τεθούν υπό την κρίση σας αλλά και για να αποτελέσουν το μέτρο και γιατί όχι τον ψηλά τοποθετημένο πήχυ και για τις υπόλοιπες περιφερειακές και αυτοδιοικητικές προτάσεις.
Οι αρχές μας είναι:
  1. Η Αρχή των Ανθρώπων.
Το μέτρο κάθε πολιτικής είναι ο άνθρωπος. Η πολιτική δεν γίνεται για να διορθωθούν οι οικονομικοί, οικιστικοί ή άλλοι δείκτες, δεν γίνεται για τακτοποιηθεί μια σειρά αριθμών σε κάποια κατάστιχα ούτε κάποιες στατιστικές, αλλά έχει σκοπό και στόχο, τακτική και απώτερη στρατηγική, την ευημερία, την ευτυχία και την ολοκλήρωση του ανθρώπου. Του ανθρώπου μάλιστα με την διπλή του φύση τόσο ως ατόμου όσο και ως μέλους ενός ευρύτερου συνόλου, ως λαού και ως έθνους. Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση ενός καλύτερου επιπέδου διαβιώσεως και μιας ισχυρής μελλοντικής προοπτικής για τους Θεσσαλούς, που σίγουρα σημαίνει και ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες.
  1. Η Αρχή του Ελαχίστου.
Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους ένα ελάχιστο επίπεδο όρων ατομικής και συλλογικής διαβίωσης. Είναι ντροπή για την σύγχρονη Ελλάδα, εκατομμύρια Ελλήνων να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με ελλιπείς ή ανύπαρκτες υποδομές υγιεινής, επικοινωνίας και δημόσιας υγείας.
Η επίτευξη των απαραιτήτων προϋποθέσεων για μία αξιοπρεπή διαβίωση για όλους είναι για μας αναγκαία προϋπόθεση. Με κανένα όμως τρόπο δεν είναι το τέλος αλλά η βασική αρχή, το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε, η αφετηρία της δημιουργικής μας προσπάθειας.
  1. Η Αρχή της Ισοτιμίας
Η Θεσσαλία είναι μία περιφέρεια με πολλά πλεονεκτήματα. Συγκοινωνιακό και επικοινωνιακό κέντρο της Ελλάδος. Πολύμορφη και αυτάρκης γεωοικονομικά με ποικιλία παραγωγικών δυνατοτήτων, κέντρο του εθνικού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου με σπουδαίο κεντρικό λιμάνι και εξελίξιμους αερολιμένες, πληροί τις προϋποθέσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Η συνολική της ανάπτυξη βασίζεται στην ισοβαρή κατανομή των ρόλων ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε νομού για μία ισόρροπη αλληλοεξαρτώμενη και αλληλοεπιδρώσα ανάπτυξη που καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με τις ανισότητες και τις αδικίες της κοντόφθαλμης τακτικής του δικομματισμού. Σαν Καρδιτσιώτες δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η επί δεκαετίες εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλίας για την εξυπηρέτηση μιας σειράς σκοπιμοτήτων τελειώνει εδώ. Όλοι το ίδιο απαραίτητοι στον ολικό σχεδιασμό βαδίζουμε ισότιμα στο κοινό μας μέλλον.
Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ δεν ζούμε σε εικονικές πραγματικότητες ούτε τρεφόμαστε με ψευδαισθήσεις. Βλέπουμε στο κατεστημένο τα ζωντανά παραδείγματα για το πόσο η εξουσία μπορεί να φθείρει και να διαφθείρει γι αυτό δεν χαλαρώνουμε, δεν εφησυχάζουμε. Στηριγμένοι στις αρχές μας και έχοντας τες διαρκή φάρο και οδηγό μας, βαδίζουμε αταλάντευτα στον αγώνα που έχουμε αναλάβει που σκοπός του είναι το συμφέρον της Πατρίδας μας και το μέλλον του Λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου