Ελεύθερος...


Ελεύθερος από τι; Τι τον νοιάζει τον Ζαρατούστρα!
Μα το μάτι σου πρέπει φωτεινό να μου αναγγείλει:
Ελεύθερος προς τι;
Φ. Νίτσε.


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ…

Μερικοί όπως φαίνεται δεν έχουν ούτε αναστολές ούτε ντροπή.
Με θαυμαστή συνέπεια σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δεν παραλείπουν να αραδιάζουν τα ίδια πάντα «μεγαλεπήβολα» έργα που «πρόκειται» να κατασκευάσουν τα οποία με την βέβαια ίδια συνέπεια «λησμονούν» την επομένη των εκλογών.
Η διαρκής επανάληψη όμως φαίνεται πως ανεβάζει και το όριο αντιδράσεως των πολιτών, αφού αδιαμαρτύρητα δέχονται τον χείμαρρο αυτόν της υποσχεσιολογίας.
Οι μεγαλοστομίες και οι φαμφάρες δεν σταματούν αλλά προϊούσης της προεκλογικής περιόδου εντείνονται, προερχόμενες μάλιστα από εκείνους ακριβώς που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή μας κατάσταση.
Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ δεν ήλθαμε να προσθέσουμε και άλλα λόγια στην προεκλογική πολυλογία. Από λόγια έχουμε χορτάσει.
Όμως ξέρουμε καλά όπως όλοι πως η παραμελημένη Καρδίτσα μας χρειάζεται άμεση και γενναία παρέμβαση. Η Καρδίτσα με το τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο, με τις αναχρονιστικές υποδομές, με την προχειρότητα ή την ανυπαρξία των σχεδιασμών για τους σοβαρούς αναπτυξιακούς της πυλώνες όπως είναι ο τουρισμός, η γεωργία και η κτηνοτροφία, η Καρδίτσα της ανεργίας και των νέων που ξενιτεύονται, η Καρδίτσα των χωριών που μαραζώνουν και των πόλεων που αγωνιούν για το μέλλον τους, αυτή η Καρδίτσα, πεδινή και ορεινή, αυτή η Καρδίτσα που την αγαπάμε και την θέλουμε ακμαία και ευημερούσα, χρειάζεται την άμεση δράση μας.
Βασικά έργα υποδομής όπως είναι ο Ε65, που όφειλαν να έχουν ολοκληρωθεί από δεκαετίες, λιμνάζουν εγκαταλελειμμένα ένεκα πολιτικής αβουλίας (ή χειρότερα, ένοχης υστεροβουλίας), βαλτώνοντας έτσι την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Γιατί η ανάπτυξη μόνο λόγια δεν θέλει.
Χρειάζεται προσεκτική και σε βάθος χρόνου χάραξη στρατηγικής βάσει των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του νομού μας, των δυνατοτήτων και των αναγκών του και ένταξη στον γενικότερο ανάλογο σχεδιασμό της περιφέρειας, ακολούθως σχεδιασμός της τακτικής και των βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν για την υλοποίησή του, και για να αρχίσουμε, υλοποίηση των απαραιτήτων υποδομών.
Δεν είναι στη φύση μας οι συμβιβασμοί και οι δολοπλοκίες. Έχουμε αυτό που λείπει από το πολιτικό κατεστημένο. Την πολιτική βούληση να βγει ο τόπος μας από την υπανάπτυξη. Επιπλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να πράξουμε και είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε.
Αρκεί την 7η Νοεμβρίου να μας δοθεί η δύναμη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου